Csomagolási Tagozat alakult

A tagozat első találkozóján a csomagolás logisztikai folyamatokban betöltött szerepéről beszélgettek a meghívott vendégek. Az első ülésen csatlakozók a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség szakmai partnersége mellett működő tagozat alapítótagjai, vezetőségének tagjai, programjának tevékeny alakítói lehettek.

Mik a Csomagolási Tagozat céljai?

“Csomagolási Tagozat alapításának célja egybevág az MLBKT által meghirdetett kitűzésekkel. Fel szeretnénk hívni a figyelmet a csomagolás szerepének fontosságára az ellátási láncban. Célunk, hogy bemutassuk a csomagolás szerepét a termékek tervezési, gyártási, raktározási, szállítási folyamatai esetén, egyszóval a teljes életciklusa során, azaz bemutassuk, hogy a csomagolás nem egy szükséges pénzpazarlás, hanem megfelelő tervezés során költségcsökkentő lehetőség.
További célunk, hogy az egyre fontosabb környezetvédelmi szempontoknak megfelelve a csomagolás ne hulladékká váljon, hanem a logisztikai részfolyamatok szerves részeként újra felhasználható (és nem újrahasznosítható) lehetőségként üzemeljen.
Nem kívánunk érdekképviseletet létrehozni, inkább egy gyakorlatias fórumot szeretnénk teremteni, ahol a problémákra szakemberek adnak megoldást, ahol bemutathatóak az új lehetőségek és megoldások.”

További információkért kattintson!