Tranzakció a szállítási-csomagolások piacán

Tranzakció a szállítási-csomagolások piacán

A Green Packaging Kft. szakmai befektetőként megvásárolta a 100%-os magyar tulajdonban lévő Salgóbox Kft.-t.

 

Budapest, 2017. március 26. – A fejlesztett szállítási-csomagolások piacának jelentős szereplője, a Green Packaging Kft. stratégiailag fontos beruházást valósított meg a tranzakcióval. A vállalat szakmai befektetőként vásárolta meg a 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Salgóbox Kft-t. Az eladó Schmírel József és családja, akik két és fél évtizede sikeres vállalkozásukat értékesítették a Green Packaging Kft. részére.

 

A hazai fejlesztett szállítási-csomagolási piac két jelentős szereplője mostantól kapacitásait és szakmai tapasztalatát egyesítve látja el tevékenységeit. „A Green Packaging cégcsoport megkerülhetetlen szereplője a magyar és a Szlovákiai fejlesztett szállítási-csomagolási piacnak, ezzel a lépéssel tovább erősíti pozícióját Magyarországon, ezt az új, kiemelkedő befektetés mutatja, mivel csoportunk felismerte a magyarországi piacban rejlő potenciált és hisz az ágazat további fejlődésében. A Green Packaging Kft. a regionális szintű növekedés és innovatív szolgáltatásai révén jelentősen megváltoztatja majd a hazai piac erőviszonyait” – nyilatkozták Ladányi Zsolt és Vaszkó Tibor, a Green Packaging Kft., továbbá a Green Packaging Slovakia s.r.o, és most már a Salgóbox Kft. tulajdonos-ügyvezetői.

 

A Salgóbox Kft. a Salgóbox márkanév tulajdonosaként tevékenységét fenntartja és a Salgótarjáni telephely fejlesztését is tervezi a cégcsoport. A cégcsoport erőssége az autóipar, elektronikai és gépipar valamint az orvosi műszergyártás számára fejlesztett csomagolások gyártása és kereskedelme. A csomagolásokat környezetvédelmi szempontok mentén fejlesztik, így lehet egyutas vagy visszaforgó szállítási csomagolás, anyagában minden esetben újrahasznosítható, vagy újrahasznosított. Jellemző anyagtípusok a papír (hullámpapír lemez), műszaki habok, fa, visszaforgó csomagolásoknál műanyag vagy acél.

 

„A Salgóbox Kft. megvásárlását kitűnő befektetésnek ítéljük, amelynek révén tovább erősíthetjük pozícióinkat a magyarországi fejlesztett szállítási-csomagolási piacon és kihasználhatjuk a közös működésből fakadó szinergiákat. A jelentősen kibővült termelési kapacitás és a kiterjedt országos lefedettség szolgáltatásaink minőségének további javulását és piaci részesedésünk növekedését eredményezhetik. A jövőre vonatkozó terveink szempontjából nagy fontossággal bír továbbá a Salgóbox autóiparban, gépiparban, irodai archiválás ellátásban szerzett tapasztalata és szolgáltatása – mondta Vaszkó Tibor, a Green Packaging Kft. társ-ügyvezető igazgatója.

 

„Örömteli fejlemény a most lebonyolított ügylet – véli Schmírel József, a Salgóbox Kft. korábbi tulajdonosa „Komoly sikerként értékeljük, hogy egy magyar családi vállalkozás iránt a Green Packaging Kft. mutatott érdeklődést, és a vásárlással nem csak piacot szerzett, hanem fenntartja a Salgóbox.Kft. további töretlen fejlődését. ”

 

A két cég elérhetőségei:

Green Packaging megrendelések: iroda@greenpackaging.hu

Salgóbox megrendelések: salgobox@greenpackaging.hu